Tagit bort nyhetsflödet

Facebook-create

 

Jag har gjort det bästa jag någonsin gjort i min facebook-historia. Jag har stängt av nyhetsflödet!
Yes, det är möjligt. Jag är kanske en av få(?) som INTE finns på facebook för att jag är intresserad av andra. Jag är extremt ointresserad och klarar inte av alla tusen intryck en får varje inloggning eftersom nyhetsflödet ju poppas upp allra först. Trodde det var oundvikligt, fram tills nu.

 

– Är jag intresserad av något du gjort kommer jag få veta det ändå
– Jag är inte intresserad av alla möjliga förslag facebook ger mig
– Jag är tyvärr inte alls intresserad av höjdpunkter och inlägg som fått 200+ likes.
– Jag är inte intresserad av blodiga köttbitar (som i folkmun kallas fancy dinner)
– Jag finns basically på facebook för tre saker: Hålla igång mina sidor, engagera mig i smala intressegrupper och för messenger.

 

Du som HAFT facebook men tagit bort den, som kanske hade mycket användbart där också: Hur tänkte du?
Mitt mål är att kunna skita i detta för gott, men tyvärr känner jag mig tvungen att vara kvar på grund av sidor jag har (till min blogg och min musik), ovärdelig information som finns i grupper jag är intresserad av samt messenger. Tills vidare får det här funka! Det går åt så mycket tid till ”hjärndött scroll” i sociala medier och facebook tar nog priset med att peppra en på det här sättet. Nu sätter jag stopp för det eftersom det per automatik tar min energi och får mina tankar att vandra iväg varje gång jag loggar in. Så: Hett tips om du inte vill ta bort din användare helt!

 

Till chrome finns en plug-in som heter News Feed Eradicator. 
Den tömmer ditt nyhetsflöde och lägger dessutom in ett dagligt citat! Såhär ser mitt feed ut nu and that is it:

feed

22 Kommentarer

  1. Jag är väldigt off på facebook, kollar mest på ”humorvideos” och använder messenger. Men ska nog stänga av mitt också! Vet inte hur många gånger det hänt att jag scrollat igenom, ser en video jag INTE vill se som börjar spelas automatiskt och så kan jag inte bli av med de få sekunderna jag såg..

  2. Den där lilla rutan som är i högra hörnet som talar om när någon har kommenterat någonstans, gillat någons status osv den har inte jag på min facebook. Varför vet jag inte men jag har ingen aning om vad mina ”vänner” gör på facebook och ärligt talat bryr jag mig inte heller. Jag kan se vad dom lägger upp på väggen men eftersom jag inte ens har 40 vänner så påverkas jag inte av det 😛

  3. Dolde alla mina vänner 2009 när jag blev less på att läsa samma tjat varje dag. Har med andra ord klarat mig alldeles utmärkt utan att få veta saker jag inte ens vill veta. Istället så förlitar jag på att mina vänner håller mig uppdaterad om deras liv och sen kan man ju faktiskt gå in på en person… om man nu skulle finna det intressant 😉

    Men om det inte vore för Messenger och allting som är kopplat till Facebook idag så skulle jag nog avslutat min Facebook för längesedan.

  4. Jag har inaktiverat mitt konto för över en månad sen. Så skönt. Jag kan inte heller ta för mycket intryck just nu… instagram har jag kvar men det är en stor skillnad på insta å Fb.

  5. så smart, tack för att du visade hur man gjorde! har länge känt att nyhetsflödet varit väldigt distraherande och det har hänt lite för många gånger att jag kommit på mig själv scrolla igenom flödet helt tanklöst trots att jag har haft andra saker att göra. har aldrig förmått mig att fixa det där chrome-tillägget och faktiskt stänga av skiten heller förrän nu, och nu ser jag verkligen fram emot att kunna göra annat än att scrolla i det där satans flödet. återigen, tack! <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.